Gamperne har flyplassvegen fremdeles

Med et klart flertall på startstreken, starten gamperne denne gangen uken med å bite sterkt fra seg langs flyplassvegen. Noen gikk så langt som å hevde at vinneren, Stian Aarvik, ville ha utfordret bestetiden denne vinteren om det ikke hadde vært for den beinharde motvinden som møtte løperne på tilbakeveien. 

 

Gutta som brøt med gamperne i høst hadde på forhånd utfordret gamperne, men for en skadeplaget Ole Martin Røssland var det bare å konstatere at Andreas Iden ikke fungerte på topp etter helgens sykdom, mens Røssland selv syklet rundt med en plagsom beinhinne. En som ikke lenger er skadeplaget er Jørgen Austvik. Austvik ble rett nok slått av en triathlet fra Ask, men løpet var ellers ikke noe å være flau over for BFGs beste 1500m-løper i 2013. En pekepinn på forholdene fikk vi kanskje også da Erlend Sørtveit løp inn til 16.30, 16 sekunder saktere enn sist løp. Hva ville Aarvik sin tid blitt om vi trekker fra 16 sekunder? 

 

Hjemme i sofaen satt Gamp å brisket seg etterhvert som resultatene tikket inn. Sannsynligvis tok han seg en 2 timers seiersrunde i skogen før han trakk seg tilbake i godstolen. “De tulligene må ikke tro at de kan bryte ut, for så å slå oss på 5km gate i begynnelsen av januar”, kunne han tenke selvsikkert om løperne som hadde trukket ut av skogen. Utbryterne selv var derimot ved godt mot. Av erfaring visste de at januar tradisjonelt sett kanskje er gampernes sterkeste måned. Det er nå de viser seg frem og skaper forventningene til sesongen som skal komme. Utbryterne på sin side tar det hele med knusende ro, vel vitende om at de ikke er på sitt beste før om 7 måneder enda. Og når sesongen summeres opp i oktober er det nok bare de veldig spesielt interesserte som husker vinterens 4. karusell. Det som derimot kanskje huskes, i hvert fall når innendørssesongen skal oppsummeres, er Norna-lekene som følger kommende helg. Gamperne stiller mannssterke, det samme ryktes arrangørklubben å gjøre, og når også gasellene fra Kristiansand kommer på besøk blir det et av vinterens mest solide innendørsfelt på 3000m. Der vil Andreas Iden jakte sin revansje mot gamperne, men Stian Aarvik holdes nok som BFGs sterkeste kort også denne gangen. Stian har faktisk persen sin fra det tilsvarende stevnet i fjor og årets januarform minner absolutt om fjorårets.

2 Comments

Filed under Uncategorized

2 responses to “Gamperne har flyplassvegen fremdeles

  1. Stilige

    Kan Los gampos få noen blant topp 5 under nornalekene? Både team stilige og jølsterpedoen ser sterke ut på papiret. Ellers bra å ha litt rivalisering i samme klubb. Men en ting, innleggene må være ferskere. Kjør de ut rett etter løpet, ellers blir det gammelt nytt. Klem

    • Los Gampos

      Hvor sterk er jølsterpedoen? Forventer Stian Aarvik under 8.50 i hvert fall, lukter topp 5 da om det ikke kommer noen etterpåmeldinger.

Leave a comment